tirsdag den 20. januar 2015

Status pr. byggestart

....jeg har ikke fået skrevet længe, men det har sine helt naturlige grunde.
Det har været jul, og vi har haft gigantisk travlt mht. store beslutninger om projektet.

Nyt siden sidst....


EL:
Vi har fået lavet eltegning. -og tro det eller ej. Vi er under budget uden at have lavet fravalg! Juhuu.
Men hvor er det svært at skulle forstille sig hvor stikkontakter skal placeres i forhold til møbler mv.
Vi er indstillet på at vi sikkert bliver bagkloge når vi er flyttet ind. Men pt er vi godt tilfredse med de løsninger vi har valgt.  Vi har prioriteret LED i hele huset.

INVENTAR
Vi har fået de endelige tegninger fra HTH - også under budget! Juhuu.
Vi har haft en godt samarbejde med Klaus fra HTH i Vejle.
Den primære årsag til, at vi er under budget er, at vi har fravalgt nogle meget dyre vaskeplader til badeværelserne (8500/stk) og istedet fået nogle fede løsninger med nedsænket vask i bordplader som er magen til Køkken og Bryggers. Således en besparelse på 7-8000,- alene på bordplader uden at vi på nogen måde føler at der er gået på kompromis (nærmest tvært imod)

VVS:  Det har vist sig at det VVS firma vores byggefirma benytter åbenbart har alt for travlt pt. ØV!
Så det kræver tålmodighed at få svar fra dem. Det tog +1 mdr og flere rykkere til dem, at få et tilbud på de ting vi valgte på vores møde.  Der er bestemt plads til forbedring!  Svaret på den mail vi sendte retur med smårettelser på tilbuddet tog 12 dage at få besvaret. Hmmm

Vi vidste på forhånd at en del af vores diversepost ville blive brugt på netop VVS, men det har været frustrerende ikke at vide hvor meget.  Vi er endt med at bruge ca 30.000 mere end budgetteret. Bla. pga tilvalg af Quooker og badekar.  OG! Så skulle der også lige en ekstra stor varmvandsbeholder til når vi skal have badekar, og grundet afstand fra teknikskab og til forældrebadeværelse skulle der også en cirkulationspumpe på anlægget (sidstnævnte +2500) -Hmm!

TO KEDELIGE SURPRISES!
23/12 blev vi kontaktet vedr. at der ikke blev nok fald til kloakken i forhold til den højde der var søgt byggetilladelse i.  Huset skal hæves yderligt 60cm, så vi på det laveste punkt får huset hævet 164cm over nuværende terræn.
Det i sig selv er ikke en problem -men der er jo en regning som skal betales for 60cm ekstra sand til sandpuden (ca 5000,-/pr 10 cm)  (Hurra for at der ikke er begrænsninger for terrænregulering i vores lokalplan)
Alternativet var en spildevandspumpe -men den løsning blev hurtigt fravalgt.
Kommunen har dog været effektive og allerede 2.januar forelå der en ny godkendelse.

19/1 fik vi så besked om, at det nu viser sig at vi kan nøjes med at hæve huset 30cm og ikke 60cm.
Så der er lidt besparelse igen.

...gad vide om det nu er endeligt???  Jeg var forbi grunden i dag og tænker de er så langt at der ikke kommer flere ændringer.


Næste kedelige surprise er så at vi ikke kan blive enige med naboerne om at terrænregulere ind til deres støttemur.  Naboerne er super søde, men også principfaste!
Deres grund ligger væsentligt over vores og de har derfor en støttemur som står 0,5m inde på deres grund..  Hvad vi ikke har vidst tidligere er at der har været klagesag og påbud via kommunen vedr. netop skel ml vores grunde.
Sælgeren af vores grund har åbenbart klaget over at de ikke holdt terrænreguleringen på deres egen matr. og da naboerne havde brug for en plan grund var løsningen for dem at etablere en meget stor støttemur og en væsentlig udgift hertil.
Vi kan pt ikke komme til enighed omkring en løsning, så vi sørger bare for at vores fald (ca 1m) bliver fordelt på de 4 m. vi har fra vores husmur og til skel. -Det er ingen problem, men en tosset løsning. Men sådan blir det -PYTIngen kommentarer:

Send en kommentar